Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Circulaire producten: duurzaam & ergonomisch aan het werk

Plastic is een heel functioneel product bij ons, maar tegelijkertijd ook een wereldprobleem. De verwachting is dat de productie van plastic de komende jaren met 40% zal toenemen, met als gevolg een nog grotere afvalberg aan plastic. Als we dit nu niet concreet en met z’n allen aanpakken, dan dreigen we met grote problemen te zitten in 2050. 

 
Concreet, de cijfers. Waar hebben we het over?
Circulaireproducten-duurzaam-ergonomischwerken

Hoe maakt BakkerElkhuizen het verschil met hun circulaire producten?

BakkerElkhuizen ziet plastic als een ‘groen product’ en zij durven het aan om naar hunzelf te kijken en nieuwe methoden te ontwikkelen om de volledige circulaire cirkel te voltooien met hun producten. Zij brengen als eerste producent van ergonomische hulpmiddelen een circulaire productlijn op de markt. Elk product wordt gemaakt van gerecyclede grondstoppen waarmee de 3 pijlers van circulariteit (Recycle, Reduce en Reuse) optimaal vervuld worden. 

Deze ergonomische, duurzaame producten kunnen na hun levensduur terug worden binnengebracht zodat er opnieuw gerecyclede producten gemaakt kunnen worden met een gelijke levensduur.

De stap naar een beter milieu met circulaire producten

Samen moeten we nog een grote stap maken om het plastic afval terug te dringen. Het excuus van ‘nu niet’, is er niet meer. BakkerElkhuizen levert met hun circulaire producten een kleine bijdrage en ze blijven dan ook nieuwe manieren ontwikkelen om deze kleine bijdrage stelselmatig te vergroten. Zo kijken ze niet alleen naar het product zelf, maar ook naar de verpakking, de palletfolie, etc. 

Met elk circulair ergonomisch product worden op deze wijze 2,5 tot 5 plastic flessen permanent aan de plastic afvalberg onttrokken. Super toch?

 

laptop

Wens je het gamma van de circulaire producten te bekijken? Surf dan even naar onze webshop www.ergonomieopkantoor.be. Bij vragen kan je ons steeds bereiken via de gekende kanalen.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.