Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Hoe verloopt een akoestische meting?

1. Situatie bekijken

Heb je een akoestisch probleem of heb je last van een vervelende nagalm? We starten altijd met een plaatsbezoek om de situatie samen te bekijken. Hoe ziet de ruimte eruit? Wat is er mogelijk binnen de ruimte? Welke bouwmaterialen worden er gebruikt? Zijn er veel harde materialen? Welke plaats hebben we aan het plafond en aan de wanden? Wat zijn je verwachtingen? Wat wil je of wat wil je absoluut niet? Is design en esthetiek belangrijk? 

2. Akoestische meting van de ruimte

Om de exacte nagalmtijd te kennen en om te kunnen berekenen hoeveel absorberend materiaal we nodig hebben, is een professionele akoestische meting nodig. Dit doen we door middel van een alarmpistool en deskundige meetapparatuur.

3. Advies op basis van de akoestische meting en het rapport

Aan de hand van de akoestische meting hebben we kunnen berekenen hoeveel absorberend materiaal er nodig is om tot het gewenste resultaat te komen. Voor een gewone kantoorruimte is dit 0,7 seconden. Afhankelijk van je ruimte (bijvoorbeeld een sporthal, kerk, …) gelden er andere comfortabele nagalmtijden.

Vervolgens stellen we een aantal oplossingen voor van wat er mogelijk is om jouw ruimte akoestisch in orde te maken. 

4. Plaatsing van de materialen

We werken zowel met eigen monteurs als met externe monteurs voor het plaatsen van de gekozen oplossing. 

Video afspelen over hoe verloopt een akoestische meting?
Martijn Devos

Ben je benieuwd hoe jouw ruimte akoestisch scoort?
Ik kom graag bij je langs voor een akoestische meting!

Martijn Devos, Workplace & Acoustic expert

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.