Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Hoe zetten we ons maniakaal zitgedrag schaakmat?

Stilzitten is de vloek van onze hedendaagse samenleving. Menselijke handelingen worden meer en meer vervangen door machines, robots en andere geautomatiseerde knoppen. Zowel thuis als op kantoor is zitten de rode draad doorheen onze dag.

En dat ziet er niet goed uit.

hoe zetten we ons maniakaal zitgedrag schaakmat?

Veel mensen zijn zich hier al bewust van. En ze proberen er ook iets aan te doen. We kopen onszelf een zit-sta bureau, we plannen pauzes in, we gaan naar de fitness en we beloven onszelf om ’s avonds een halfuurtje te sporten in plaats van voor de tv te ploffen. Maar als we heel eerlijk zijn, moeten we toegeven dat we slechts een klein succes boeken met deze methode.

Uiteraard was je de eerste dagen laaiend enthousiast over je nieuwe zit-sta bureau. Maar een week later, wordt het gegeven al een stuk minder interessant. Je bent gefocust op je werk en je moet een deadline halen. Even tijd maken om rechtop te staan of om rond te wandelen, kan je je zeker niet permitteren. De fitness was een leuk voor een maand, maar daar heb je – of maak je – allang geen tijd meer voor. Zeker als de winter in aantocht is, want wat is er nu gezelliger dan ’s avonds op de bank Netflix kijken?

Wat is de oplossing dan?

Er zijn heel wat manieren om ons zitgedrag aan te passen, maar net zoals diëten vraagt iedere methode een zekere discipline. Discipline waar we niet altijd tijd voor hebben of kunnen aan denken.

Bureaustoelen met het balance movement mechanisme – dé oplossing voor ons zitgedrag

Daarom kozen wij bij Loff voor bureaustoelen die ons ten volle ondersteunen, met als doel om ons (kantoor)leven te verbeteren zonder regeltjes op te leggen. Met onze bureaustoelen haal je niet alleen een comfortabele stoel in huis, maar ook een échte zitoplossing die ervoor zorgt dat je actief blijft gedurende de dag. Zonder dat je hierbij hoeft na te denken. De HÅG bureaustoelen zijn namelijk uitgerust met een uniek bewegingsmechanisme, die ervoor zorgt dat iedere minuscule beweging perfect ondersteund wordt .

Én er is bewijs!

In het gerenommeerde Karolinska Instituut werden de HÅG bureaustoelen uitvoerig getest. Met de hulp van 3D-versnellingsmeters, hoogfrequente digitale camera’s en platformen werd de lichaamsbeweging van de proefpersonen gemeten en vergeleken met beweging op een gewone stoel en in staande positie. De resultaten waren verrassend…

Vergelijking hag stoel met gewone stoel en staan

Niet minder dan 73% van de proefpersonen bereikte bewegingsniveaus die geclassificeerd waren als lichte menselijke activiteit (d.w.z. niet zitten!), wanneer ze in een HÅG bureaustoel hun kantoorwerk deden. Lichte menselijke activiteit, en dat in een zittende positie! Dat is het equivalent van een rustige wandeling en meer gunstig voor het lichaam dan uren aan een stuk op een doorsnee bureaustoel zitten.

En wat nog interessanter is, is dat de proefpersonen een beter resultaat vertonen met de HÅG bureaustoel dan wanneer ze staand werken. Dit suggereert dat staand werken nog niet genoeg is om problemen rond zittend gedrag te bestrijden.

Bron: blog.flokk.com
Elise Harinck Loff maatkantoren

Ben je benieuwd hoe jouw kantoorruimte productiever kan ingedeeld worden? Of kan een bepaalde ruimte wel een upgrade gebruiken? Als expert kantoorgeluk breng ik jouw beschikbare oppervlakte samen met de taken van de medewerkers volledig in kaart. 

Elise Harinck, Account Manager bij Loff, expert in akoestiek, ergonomie en kantoorinrichting

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.