Welkom bij Loff maatkantoren. Wij maken je kantoor werkbaar beter. Ook op maandagmorgen 😉

In the name of Loff!

Part of DBS Office Supplies

Als leverancier van kantoorartikelen zag ik de afgelopen 25 jaar hoe bedrijven worstelen in hun zoektocht naar de ideale kantoorruimte. Ik maakte het begin van de landschapskantoren mee en ontdekte dat dit geen ideale plaats is om geconcentreerd en productief te werken. 

Thema’s als welzijn, ergonomie en productiviteit op het werk begonnen mij mateloos te boeien. Ik leerde ook snel dat de bedrijfscultuur en de collega’s cruciaal zijn in het geluk op de werkvloer. Daar heb ik helaas geen impact op. Maar ik ontdekte ook dat er drie belangrijke zaken zijn waar iederéén belang aan hecht. Ik noem ze de drie S-pijlers voor kantoorgeluk: Zo weinig mogelijk storende geluiden, comfortabel zitten en werken in een ruimte die het werk ondersteunt en waar het leuk vertoeven is. SoundSeats en Space. Met deze visie ben ik ervan overtuigd dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan geluk op kantoor.

Dit verhaal sluit aan bij de activiteit van DBS, maar we beslisten toch om een nieuwe naam te creëren. Voor de duidelijkheid in communicatie en om een onderscheid te kunnen maken in de twee activiteiten..

Een duidelijke en onderscheidende naam

De nieuwe naam moest kort zijn, een link hebben met ons verhaal en liefst in diverse talen bruikbaar. Geen makkelijke opgave. Er zijn enkele namen de revue gepasseerd, maar keer op keer snel gesneuveld.

Tot plots …. de naam Loff naar boven kwam! Loff is de samentrekking van de term lucky office. Dit refereert dan ook naar ‘het kantoorgeluk’ waar we op inzetten.

Leuk weetje: het gebouw in Silicon Valley waar bedrijven zoals Logitech, Google en Paypal hun eerste stappen in de ondernemerswereld zetten, wordt nog steeds ‘The Lucky Office’ genoemd.

Vanzelfsprekend schuilt de sterkte van de naam ook in de fonetische gelijkenis met ‘love’. Ook dit geeft de merknaam een ziel die aansluit met ons verhaal, zonder dat het melig wordt. Daar maken we in onze communicatie dan ook gretig gebruik van. Zo ondertekenen we voortaan onze mails met ‘with loff’!

Voor de uitwerking van de communicatie en marketing van ons Loff-verhaal deden we beroep op Mex United. Wil je meer weten over onze samenwerking? Lees dan onze case!

With Loff,
Ann Gheysen

 

Loff maatkantoren
Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.