Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Je brein in topconditie

Digitale tijdperk

De laatste decennia volgen veranderingen elkaar sneller en sneller op. Het digitale tijdperk heeft ervoor gezorgd dat iedereen zich moet aanpassen, wie hier niet voor kiest is niet meer mee. Ook op de werkvloer leidt dit er toe dat functies door automatisering minder en minder uitvoerend zijn, veel functies ondergaan ook een verandering, er komt meer denkwerk aan te pas. Het brein moet dus zijn werk kunnen doen. Helaas niet altijd in de beste omstandigheden. Daarom is akoestiek de klacht nummer één in kantoren, meer bepaald de landschapskantoren. Men wordt er om de paar minuten gestoord door bellende collega’s, door vragen, door voorbijgaande mensen… Elke afleiding zorgt ervoor dat je uit je denkproces wordt getrokken. Wist je dat je hersenen gemiddeld 15 minuten terug nodig hebben om opnieuw in focus te komen? Studies wijzen uit dat je 30% productiever kan werken als je niet gestoord wordt. Om anders te werken en je niet te laten afleiden moet je bereid zijn patronen te doorbreken en mits discipline voor eens en altijd komaf te maken met stoorzenders tenminste als je met denk- of focuswerk bezig bent.

brein-in-topconditie

De gouden raad?

De gouden raad is hierbij na te denken over je taken, je taken in blokken opdelen en prioriteiten stellen. In blokken werken van denkwerk, mailwerk, creatief werk, communicatie… Blokken van 45 min zijn ideaal om dan kort te pauzeren. Je brein krijgt de tijd om te archiveren. Pauzes kan je invullen door te bewegen, wandelen, op die manier heb je win-win. Je brein en je lichaam in topconditie!

Bron: Theo Compernolle. MD., PhD at www.brainchains.info

Martijn Devos

Heb je last van een vervelende nagalm, storende geluiden of lawaai? Via een specifieke geluidsstudie kunnen we een antwoord bieden op jouw akoestisch probleem. Benieuwd naar onze oplossingen? Ik kom met veel plezier bij je langs. 

Martijn Devos, Erkend Audioloog en Account Manager bij Loff

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.