Welkom bij Loff maatkantoren. Wij maken je kantoor werkbaar beter. Ook op maandagmorgen 😉

Landschapskantoren en akoestiek, een ernstig probleem

Vroeger was elk kantoor ingedeeld in “kamers”, kleine ruimtes waar iedere kantoorwerker afzonderlijk werkte. Hij kon zich goed concentreren door weinig afleiding. Echter was er een gemis aan sociaal contact of groepsgevoel. Door de jaren heen ontstonden de landschapskantoren. Deze zijn budgetvriendelijker, alsook bevorderlijker voor de teamspirit en samenwerking. Echter werden hiermee cruciale fouten gemaakt: 

 Veelal zijn de open kantoren een combinatie van glas, staal en beton.
 Verschillende functies in één ruimte.

Landschapskantoren-en-akoestiek

Deze zorgen voor een dubbel akoestisch probleem. Glas en beton zorgen voor een vervelende nagalm. Deze materialen zijn niet absorberend voor geluid en zorgen er voor dat de geluidsgolven tussen de muren blijven kaatsen.

Allen samen zitten, zorgt voor constante prikkels waardoor de aandacht moeilijk scherp kan worden gehouden. Vijand nummer 1 zijn de telefoongesprekken van je collega’s. Het weerhoudt je van in focus te werken. Door gebrek aan muren en privacy geeft dit een onbewust gevoel van altijd bekeken te worden en niet veilig te zijn. Onderzoek wijst uit dat dit meewerkt aan een negatief stressgehalte.

Verschillende mogelijkheden en oplossingen

Gaande van akoestische panelen op bureau, hiermee wordt het spraakgeluid gedempt en door een zone af te bakenen creëren we meer privacy. Wandpanelen of oplossingen aan het plafond, kunnen de galm aanzienlijk verminderen.

Ideaal is de mensen die het geluid veroorzaken, praten, overleggen, telefoneren, zich in een ander lokaal begeven waar die taak voor weggelegd is. Er bestaan ook pods waar men in afzondering kan bellen, of een korte meeting houden. Deze zijn voorzien van luchtventilatie en 100 % geluidsdemping. Deze kunnen overal ingeplant worden.

Worstel je met een akoestisch probleem rond nagalm? Kan de spraakprivacy op kantoor beter?
Heb je het gevoel dat je medewerkers vaak gestoord worden? Word je zelf vaak gestoord door het omgevingslawaai?

Ik kom met veel plezier bij jou langs om een akoestisch rapport op te maken.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.