Welkom bij Loff maatkantoren. Wij maken je kantoor werkbaar beter. Ook op maandagmorgen 😉

Ons denkend brein kan niet multitasken, ook dat van de vrouwen niet

Het is een probleem geworden voor jong en oud, we hip-hoppen van de ene taak in de andere. Daarbij komt het verslavend gedrag naar onze smartphone toe. De technologie op vandaag en de mogelijkheden ervan zijn top, enkel moeten we goed weten hoe er mee om te gaan.

Wat doet het nu exact met ons brein? Telkens we van taak wisselen verliezen we aan creativiteit. Waarschijnlijk herken je je in volgend scenario: Je bent bezig aan een rapport waarbij je geconcentreerd moet werken. Je ziet een popup verschijnen van een email die je nieuwsgierigheid opwekt. De mail vlug even behandelen want het duurt toch niet lang? Voor je het beseft ben je ettelijke emails verder en bijna vergeten waarmee je bezig was. Herkenbaar?

Voortdurend afgeleid bezig zijn zorgt voor 4 tot 6 keer inëfficientie, gepaard met constante stress.

ons denkend brein kan niet multitasken

Hoe geraak je uit deze molen van afleiding?

Batchprocessen is de redding. Deel je werk op in blokken. Maak een afspraak met jezelf en zet de smartphone uit als je aan denkwerk bezig bent. Beantwoord emails in blokken en 3 tot 4 keer per dag.

Ontkoppel je dan even zodat je brein kan archiveren. Archiveren kan enkel als het brein niet aan het werk is. Dit betekent ook dat het niet als een verloren moment mag bekeken worden om dan je smartphone in de hand te nemen. Archiverend en denkend brein moeten in balans zijn om in topvorm te zijn. Stap dus nu in de verandering!

Bron: Theo Compernolle. MD., PhD at www.brainchains.info

Worstel je met een akoestisch probleem rond nagalm? Kan de spraakprivacy op kantoor beter?
Heb je het gevoel dat je medewerkers vaak gestoord worden? Word je zelf vaak gestoord door het omgevingslawaai?

Ik kom met veel plezier bij jou langs om een akoestisch rapport op te maken.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.