Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Kantoormedewerkers verkiezen stilte boven gratis lunch

Wat willen kantoormedewerkers écht? Hoe krijg je ze naar kantoor? Hoe zorg je ervoor dat ze liever op kantoor werken dan thuis? Werken de leuke extraatjes zoals een pingpong – of kickertafel echt? Een enquête in opdracht van Framery biedt onderstaande antwoorden:

Wat willen kantoormedewerkers écht?

Bedrijven willen niets liever dan hun mensen terug naar kantoor krijgen. In kleine bedrijven is dit een stuk evidenter dan bij de middelgrote en grote ondernemingen. De biljarttafels en petanquebanen blijken niet langer de trekpleister te zijn om mensen naar kantoor te krijgen. Sterker nog, 57% van de kantoormedewerkers is het erover eens dat toegang tot privacy, stilte en focus het beste kantoorvoordeel is.

Stilte en sport

In de post-lock-down wereld proberen bedrijven de werknemers terug naar kantoor te krijgen, van gratis lunch tot privéconcerten. Maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat werknemers yogastudio’s, fitnessruimtes en stilteruimtes – om in focus te kunnen werken – verkiezen in plaats van de ontspanningsmogelijkheden.

De kantoormedewerkers zijn dus minder geïnteresseerd in plezier en games, maar hebben honger naar extraatjes die hun work-life balance vergroten. Enkele cijfers op een rij:

Bijna de helft van alle kantoormedewerkers kruiste sport-en yogamogelijkheden en toegang tot stilteruimtes aan als de belangrijkste kantoorvoordelen.
41% van de kantoormedewerkers geeft toe zich niet (meer) te kunnen concentreren in een open landschapskantoor. Ze hebben honger naar een plek waar ze zich kunnen focussen, zodat ze meer werk kunnen verrichten op kantoor.
Meer dan 35% van de ondervraagden zegt dat pingpongtafels en gameconsoles niet nodig zijn voor hen.
De helft van de bevraagden maakt zich geen zorgen over het woon-werk verkeer.

Kantoormedewerkers verkiezen stilte boven gratis lunch

Door de coronaperiode konden mensen regelmatiger sporten en leverden ze kwalitatief beter werk. Dit zijn tastbare voordelen die werknemers gelukkiger en productiever hebben gemaakt en ze willen dit repliceren op de werkvloer.

Hebben jouw medewerkers ook nood aan privacy en focus op kantoor? Ontdek de pod die best bij jullie past:

Framery One: een kleine stille werkplek voor één persoon, geschikt voor privé focuswerk, bellen en videocalls.

Framery Q: stille werkplek voor 1-4 personen die verandert van privéfocusruimte naar face-to-face samenwerking en stille overlegruimte. Verschillende interieurindelingen mogelijk.

Framery 2Q: Stille werkplek die plaats biedt aan maximaal 6 personen, ideaal voor samenwerking, concentratiewerkplek, videoconferenties en vergaderingen.

Elise Harinck Loff maatkantoren

Framery pods en phonebooths voorzien in de behoefte naar meer stilte, verbondenheid en privacy. Wens je persoonlijk advies over one phonebooths en hubs? Bezoek onze showroom of contacteer ons. Wij helpen je graag verder!

Elise Harinck, Workplace & Acoustic expert

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.