Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Hag Capisco Puls, 100% recycled uit sneeuwploegmarkeringen

HÅG Capisco Puls, 100% recycled

Flokk, onze toonaangevende fabrikant van ergonomische bureaustoelen, brengt sinds kort een volledige gerecyclede versie uit van de Hag Capisco Puls. Deze duurzame stoel is gemaakt van gerecycleerde sneeuwploegmarkeringen. 

Van de 600 ton plastic die jaarlijks wordt uitgestoten voor de sneeuwploegmarkeringen, is 180 ton onherstelbaar beschadigd. Tot voor kort niet recycleerbaar voor andere producten, nu wel voor de zittingen rugleuningen van de Hag Capisco Puls.

Door de unieke samenstelling van grondstoffen, zal elke jaarlijkse batch een kleine kleurvariatie hebben. Het ene jaar lichter bruin, het andere jaar donker. De stoelen die nu (2024) besteld worden, hebben de donkerbruine kleur. Vorig jaar was de editie heel wat lichter (zie foto’s). 

Elise Harinck Loff maatkantoren

Gerecyclede materialen, waaronder kunststoffen, zorgen voor een lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met het gebruik van nieuwe materialen, terwijl ze tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu door het gebruik van afvalmaterialen. Interesse in deze duurzame, ergonomische bureaustoel?

Over HÅG Capisco

Bij HÅG staat de gebruiker van de bureaustoel op de eerste plaats tijdens het ontwerpproces. Via onderzoeken en gebruikerstests brengt men alle behoeften en voorkeuren van kantoormedewerkers in kaart om zo stoelen te ontwerpen die zich aanpassen aan de manier waarop gebruikers werken.

Wat de HÅG bureaustoelen zo uniek maakt is de Balance® movement technologie. Deze unieke bewegingsmechaniek zorgt voor regelmatige, onbewuste bewegingen van het hele lichaam. Of met andere woorden: HÅG bureaustoelen zorgen ervoor dat de gebruiker continu in beweging blijft, zonder dat hij of zij hierbij moet nadenken. Deze onbewuste bewegingen helpen je dan ook om energiek, gezond en productief te blijven gedurende de werkdag. Dé ultieme oplossing voor dynamisch zitten.

Gezondheid en duurzaamheid gaan vaak hand in hand en dat is ook bij HÅG een belangrijk aspect. Tijdens het productieproces wordt er rekening gehouden met een laag energieverbruik, een minimum aan afval en gebruik van gerecyclede materialen, die op hun beurt ook terug gerecycled kunnen worden. 

De combinatie van al deze troeven én het Scandinavisch topdesign zorgt ervoor dat de HÅG bureaustoelen al meerdere awards hebben binnengesleept op het vlak van ergonomie, design, kwaliteit en duurzaamheid.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.