Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Akoestisch wandpaneel
Kleuren:
Zie downloads voor onze standaardkleuren, andere kleuren op aanvraag.
Prints:
Foto naar keuze
Framekleuren:
Zwart RAL9005, wit RAL9010 of geanodiseerd aluminium. Andere RAL kleuren op aanvraag. (Of zonder frame, met doek overspannen)
Akoestisch materiaal:
Polyesterwol D40 kg/m³ - dikte 40 mm
Absorptiewaarde αw:
0,9

Akoestisch wandpaneel

Een slechte akoestiek kan de functie van je ruimte volledig bepalen. Een kantoor, een restaurant, een café, een vergaderzaal of gewoon je eigen woonkamer, waar je letterlijk horendol van wordt, is allesbehalve aangenaam. Slechte akoestiek uit zich niet alleen in een slechte verstaanbaarheid, maar zorgt ook voor concentratieproblemen, stress, vermoeidheid en hoofdpijn. Een te veel aan harde materialen ligt hier aan de oorzaak, het geluid weerkaatst te veel. Geluidsabsorptie door middel van een akoestisch wandpaneel kan hier een oplossing bieden. Met een akoestisch wandpaneel kan je volledig op maat werken, zowel volgens afmetingen, kleur, print en afwerking. 

Akoestisch wandpaneel kwaliteit

Een akoestisch wandpaneel bestaat uit een aluminium profiel met een diepte van 55mm. Standaard worden de akoestische wandpanelen aangeboden in 3 framekleuren: geanodiseerd aluminium, wit of zwart. Andere RAL kleuren zijn mogelijk op aanvraag. Je kan ook kiezen voor een decostretch doek waarbij het frame overspannen wordt met het doek zodat de visual doorloopt over de zijkanten van het kader.

Akoestisch wandpaneel

Alle akoestische kaders kunnen voorzien worden van een geverfd doek, in een effen kleur uit de stofstalen van Lucia (zie downloads voor onze standaardkleuren) ofwel een full-colour bedrukking van een foto naar keuze op een acoutex doek. (Maximale breedte Lucia doek = 155 cm. / Maximale breedte Acoutex doek = 310 cm.)

akoestisch wandpaneel absorptie

Gemiddelde absorptiewaarde αw = 0,9
= 90% van het geluid wordt geabsorbeerd
PS: Voor een nog beter akoestisch comfort, helpt het om het probleem zowel aan de wand als aan het plafond aan te pakken. Onze akoestische plafondpanelen bieden dezelfde mogelijkheden en opties als de wandpanelen.

Ben je op zoek naar een decoratievere oplossing? Bekijk ons assortiment aan decoratieve, akoestische wandpanelen hier.

Martijn Devos

Heb je last van een vervelende nagalm, storende geluiden of lawaai? Via een specifieke geluidsstudie kunnen we een antwoord bieden op jouw akoestisch probleem. Benieuwd naar onze oplossingen? Ik kom met veel plezier bij je langs. 

Martijn Devos, Erkend Audioloog en Account Manager bij Loff

Trots op deze referentie

Een strak en clean interieur vraagt uiteraard ook voor strakke oplossingen. Voor Embo Architecten kozen we voor akoestische, witte plafondpanelen met een zwevend effect. Hierdoor dienen de panelen niet alleen als akoestische demper, maar ook als eyecatcher in hun kantoorruimte.Bekijk referentie

“De professionele en verzorgde plaatsing resulteerde in een stijlvol en tijdloos product dat zich naadloos integreert in het interieur. En vooral: de verbeterde akoestiek zorgt voor een aangename werksfeer.”

Marie Vancoppernolle
Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.