Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

4 redenen waarom een akoestische vergaderruimte goedkoper is dan je huidige vergaderzaal

In deze blog:

Rekening houdende met alle elementen die nodig zijn om een vergaderruimte te bouwen (deuren, muren, vloeren, plafond, afwerking, ventilatie, air conditioning, verwarming, elektriciteit, IT, projectgerelateerde werken en onvoorziene werken) is een akoestische vergaderruimte zoals een Framery Q of een Framery 2Q een veel snellere én goedkopere oplossing.

1. Een akoestische vergaderruimte is verplaatsbaar.

Is het tijd om je kantoor te verhuizen of opnieuw in te richten? Dan kan je de focusruimtes gewoon hergebruiken. De pods kunnen eenvoudig gedemonteerd worden om op een andere plaats terug op te zetten, zonder verlies aan kwaliteit. Dat is goedkoper en duurzamer.

Akoestische vergaderruimte goedkoper dan het bouwen van een vergaderzaal
Akoestische vergaderruimte goedkoper dan het bouwen van een vergaderzaal
Akoestische vergaderruimte goedkoper dan het bouwen van een vergaderzaal

2. Een akoestische vergaderruimte is plaatsbesparend

Wist je dat 80% van de vergaderingen maximum 4 personen telt? Vergaderruimtes worden doorgaans altijd veel te groot gemaakt, waardoor je niet optimaal gebruikt maakt van de dure vierkante meters van je kantoor. De Framery Q en de Framery 2Q zijn ruim voor de gebruikers, en tegelijk compact qua plaatsinname in het kantoor. 

Met de Framery pods bouw je capaciteiten, geen muren. Ze zijn ontworpen om de kantoorruimte zo efficiënt mogelijk te benutten zonder in boeten aan comfort van de kantoormedewerkers. Kortom, ze zijn onmisbaar en onvervangbaar voor een goede spaceplanning van je kantoor.

Wanneer je de (te grote) vergaderruimtes vervangt door vergaderunits van Framery, komt er ruimte vrij voor creativiteit, ontmoetingen, seminaries, … Of een andere bestemming waar jullie méér nood aan hebben. Iets waarvoor de mensen met plezier voor naar het werk komen.

Aantal personen Aantal m²
1
1 m²
1
1,22 m²
1-4
2,6 m²
1-6
6,58 m²

3. Een akoestische vergaderruimte is multifunctioneel

Activity based working is de nieuwe manier van werken geworden. Hierbij is vrijheid van keuze belangrijk: de vrijheid hebben om te bepalen welke taak je waar zal uitvoeren. De Framery pods kunnen gebruikt worden voor verschillende taken op kantoor: (in)formele vergaderingen, ad-hoc meetings tussen collega’s, videocalls, telefoongesprekken, focuswerk, … 

Vaste vergaderruimtes worden doorgaans veel te groot gemaakt, waardoor kantoormedewerkers niet de neiging hebben om dit ook als focuswerkplek te gebruiken of als plaats om even in privacy te bellen.

4. Een akoestische vergaderruimte verhoogt de productiviteit en de focus van je medewerkers

De grootste troef van de Framery pods is uiteraard de geluidsdichtheid. Lawaai op kantoor is namelijk dé grootste ergernis, waardoor mensen zich niet voldoende kunnen focussen op hun werk. Met een Framery kan je genieten van een geluidsdichte werkomgeving. Aan deze norm van geluidsdichtheid kan een vaste vergaderruimte nooit tippen.

Gebrek aan privacy op kantoor kan voor sommige medewerkers een groot issue zijn. Met Framery wordt de nood aan privacy ingelost en kunnen de medewerkers zich even terugtrekken of focussen, los van alle prikkels.

Een akoestische pod is goedkoper dan een vergaderruimte

Samengevat: een akoestische vergaderruimte vs structurele werken

Akoestische vergaderruimte (Framery) Vaste vergaderruimte
✓ Blijvende performantie
✓ Finale performantie pas gekend als werken klaar zijn
✓ Kan dichtbij werkplekken geplaatst (en verplaatst) worden
✓ Kan enkel tegen muren gebouwd worden
✓ Makkelijk te verhuizen
✓ Niet mee te verhuizen
✓ Duurzame keuze
✓ Moeilijk om materialen te hergebruiken
✓ 1 dag montagewerk per pod
✓ Werken nemen snel een aantal weken in beslag
✓ 100% geluidsdicht
✓ Kans op geluidslekken
✓ Plug & Play principe
✓ Zelf voorzien in voldoende elektrische voorzieningen
✓ Klein aantal m² nodig
✓ Meer m² nodig

Bronnen: Framery Acoustics

Elise Harinck Loff maatkantoren

Ben je benieuwd naar de geluidsdichtheid van de pod, de ventilatie en de andere vele voordelen? 
Maak een afspraak voor een showroombezoek en ervaar het zelf.

Elise Harinck, Workplace & Acoustic expert

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.