Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Ontdek de beste stille werkplek ter wereld

Mensen zijn groepswezens, ook op kantoor. En dat is goed nieuws. Want sociale contacten tussen collega’s

• verminderen stress
• vergroten de teamgeest
• maken je medewerkers trouwer

Toch hebben je mensen ook nood aan privacy. “Privacy” is echter niet het woord dat in je opkomt als je denkt aan werken op kantoor. Vooral open kantoren vormen een uitdagende werkomgeving voor werknemers die meer privéruimte nodig hebben om zich te kunnen concentreren en dingen voor elkaar te krijgen. 

Of het nu gaat om je collega’s die op je schouders komen tikken, luide discussies in andere delen van het kantoor, flikkerende lichten op de computerschermen of het constante rinkelen en zoemen van telefoons en andere apparaten, echte momenten van geconcentreerd werken kunnen soms ver weg zijn. Zelfs mensen die van thuis uit werken zijn niet veilig voor de digitale afleidingen die ons uit onze taak halen. Daarom heeft hoe en waar je werkt een groot effect op de productiviteit en het algehele kantoorgeluk.

Referentie: Akoestische pod en vergaderhub bij bedrijfsrevisoren Auditas uit Roeselare

Sommige mensen proberen wat privacy te krijgen door een noise-cancelling hoofdtelefoon te gebruiken of door ervoor te kiezen het kantoor te verlaten en van thuis uit te werken. Beide zijn niet de meest ideale of efficiënte manieren om het probleem op te lossen. Een efficiënt kantoor houdt daarom het evenwicht tussen samenwerkingsruimtes en focusruimtes. De ideale oplossing: vul je open kantoor aan met de stille werkplekken van Loff.

Wat is een stille werkplek?

Zoals de naam al doet vermoeden is een stille werkplek een kleine ruimte die ontworpen is om een rustige en besloten plek op kantoor aan te bieden. Onze stille werkplekken zijn volledig geluidsdicht en zijn voorzien van hoogwaardige materialen om het extern geluid te absorberen, naast een geweldige akoestiek binnenin.

Een stille werkplek garandeert dus een superieure geluidsisolatie. Collega’s genieten er alle privacy om te telefoneren, videocallen, werken en vergaderen. Dat doen zij bovendien zonder anderen te storen. Waardoor de productiviteit van iedereen verhoogt.

Ook al zijn er in een open kantoor minder muren, de behoefte aan privacy en stilte is net zo hoog als in een gesloten kantoor of thuiskantoor. Dunne roomdividers zijn niet voldoende om alle afleidingen te elimineren. Daarom zijn stille werkplekken een slimme investering.

Waarom is een stille werkplek zo belangrijk in de kantooromgeving?

Focus is de sleutel wanneer je probeert om alles uit je werkdag te halen. Privé – en afleidingsvrije ruimtes zijn cruciaal om werknemers te doen slagen in hun werk. Lawaaierige open kantoren leiden niet alleen tot minder werktevredenheid, maar ook tot een daling in de productiviteit.

Geluid is niet de enige factor die de keuze voor een stille werkplek beïnvloedt. Temperatuur, verlichting, ventilatie en gebruikscomfort dragen ook bij aan de gezondheid en het welzijn van de gebruikers. De geluidsisolerende ruimtes moeten alle storende geluiden buiten kunnen houden – en tegelijkertijd verse lucht kunnen aanvoeren. Het combineren van deze 2 is moeilijk, maar de pods van Framery zijn ontworpen om deze uitdaging aan te gaan. Tot op vandaag, steken ze hier met kop en schouders bovenuit.

Welke stille werkplek past het best bij jullie op kantoor?

Framery One: een kleine stille werkplek voor één persoon, geschikt voor privégericht werken, bellen, en videocalls.

Framery Q: stille werkplek voor 1-4 personen die verandert van privéfocusruimte naar face-to-face-samenwerking en stille overlegruimte voor maximum 4 personen.

Framery 2Q: stille werkplek die plaats biedt aan maximaal 6 personen, ideaal voor samenwerking, concentratiewerkplek, videoconferenties en vergaderingen.

Martijn Devos

De pods van Loff worden gemaakt door Framery. Dit bedrijf draagt, net als wij, kantoorgeluk hoog in het vaandel.
Meer weten over onze stiltewerkplekken? Ik help je graag verder!

Martijn Devos, Workplace & Acoustic expert

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.