Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Waarom zijn Framery pods de beste op de markt?

In deze blog:

1. De ongeëvenaarde geluidsdichtheid en interne akoestiek van Framery pods

De geluidsdichtheid en de akoestiek binnenin staan niet voor niets op nummer 1 van de opsomming waarom Framery pods de beste op de markt zijn. Wijzelf hebben al tal van merken en modellen uitgetest, maar tot op vandaag kan er nog geen enkel ander merk tippen aan het merk Framery.

De functie van office pods lijkt misschien simpel: externe geluiden buiten houden en intern geluid binnen. De manier waarop dit wordt bereikt is echter verre van eenvoudig. Het is een uitdaging om de perfecte balans te vinden tussen een goede interne akoestiek en het juiste niveau van geluidsisolatie. Is er te weinig geluidsisolatie dan is het geluid van buiten hoorbaar. Is er te veel geluidsisolatie dan wordt het geluid binnenin te veel gedempt en moeilijk te verstaan. Daarbovenop vormen ook de ventilatie en de verlichting een extra uitdaging toe.

De juiste mix vinden tussen al deze componenten is dus geen sinecure. Toch vinkt Framery netjes al deze verwachtingen af. Dankzij hun jarenlange expertise, nauwgezet onderzoek en productontwikkeling zijn ze nog steeds de pionier van de office pods.

Als bewijs van de uitzonderlijke geluidsisolatie van Framery blonken hun officepods uit toen hun geluidsisolatie werd getest volgens de ISO 23351-1-norm. Deze normen wordt gebruikt om het niveau van geluidsreductie door de pod te meten. . Om in een kantooromgeving voldoende geluidsreductie te bieden, moet de pod geluiden van buitenaf met minimaal 30 dB kunnen dempen.

Uit een onderzoek van de Turku University of Applied Sciences blijkt
dat van de 11 best verkochte office pods de Framery O de enige was
die met 30,3 dB een voldoende geluidsreductieniveau bood.

30 dB (Speech level reduction according to ISO-23351-1 testing method)

> 30 dB (Speech level reduction according to ISO-23351-1 testing method)

29 dB (Speech level reduction according to ISO-23351-1 testing method)

29 dB (Speech level reduction according to ISO-23351-1 testing method)

2. Superieure ventilatie

Naast de geluidsdichtheid is ook de ventilatie een cruciaal aspect voor office pods. Wanneer office pods niet goed geventileerd worden, zullen ze waarschijnlijk weinig tot niet gebruikt worden.

De ventilatie is belangrijk voor de gezondheidsrisico’s van de gebruiker en voor het algemene aangenaam gevoel in de office pods. Framery zorgt ervoor dat de lucht meer dan voldoende gefilterd en vernieuwd wordt. Méér nog, wanneer de ventilatie slechts op 75% van zijn capaciteit draait, behaalt Framery reeds de norm. Draaien de motoren op 100%, dan worden de pods méér dan nodig geventileerd.

• Totale luchtstroom bij de Framery O = 21,5l/s (77,4m³/h)
• Totale luchtstroom bij de Framery One = 29l/s (104m³/h) (met koolstofgeactiveerde filters = 26l/s (93,6m³/h)
• Totale luchtstroom bij de Framery Q = 66l/s (237,6m³/h
• Totale luchtstroom bij de Framery 2Q = 121,1l/s (256,5m³/h)

3. Duurzaamheid

Naast de duurzaamheid, de kwaliteit en de geluidsisolerende eigenschappen van materialen, is de milieu-impact van materialen belangrijker dan ooit. De meeste materialen van de Framery pods zijn gerecycled of recycleerbaar. 

Het berkenmultiplex dat in de producten wordt gebruikt, is FSC- of PEFC-gecertificeerd. Wil je meer weten over hoe Framery omgaat met het milieu en duurzaamheid? Je kan meer terugvinden op hun website, alsook een volledig duurzaamheidsrapport.

4. Gebruiksgemak en comfort

Naast alle technologische snufjes, is ook iedere pod ontworpen om het comfort van de gebruiker zo hoog mogelijk te houden. De verlichting en de ventilatie kunnen naar wens worden aangepast en on demand worden aangepast qua intensiteit. Ook het ergonomische aspect van iedere pod is goed bedacht. Want naast de geluidsdichtheid en de ventilatie is ook het comfort van de gebruiker van groot belang om ervoor te zorgen dat de pods goed gebruikt worden. 

De Framery One en de Framery Q Flow zijn bijvoorbeeld uitgerust met een zit-sta tafel, ideaal voor zittend en staand werken. Ook de sofa’s in de Framery Q en Framery 2Q zijn heel comfortabel om zelfs enkele uren in te spenderen.

Framery One: uitgerust met o.a. zit-sta tafel, kruk en aanpasbare (videocall) verlichting en ventilatie.

Framery Q Flow: uitgerust met o.a. zit-sta tafel voor zittend en staand focuswerk.

Framery sofa’s: uiterst comfortabel, ook voor meerdere uren.

Aanpasbare ventilatie en verlichting in de Framery pods.

5. Design

De Framery pods zijn geen one-fits-all oplossing. Naast de verschillende groottes en indelingen, kan je met Framery ook je eigen pods ontwerpen, zodat deze perfect passen in je eigen kantooromgeving. Kleur van de buitenkant, kleur van de binnenkant, tapijt, sofa’s, draairichting van de deur, stopcontacten, wielen, internetverbindingen, … al deze zaken kunnen gepersonaliseerd worden.

We zien ook vaak dat office pods van andere merken een hoekige vorm hebben, waardoor ze vaak in uithoeken van het kantoor geplaatst worden omdat de vorm zich er meer toe leent. Framery Pods hebben afrondingen, waardoor de pods perfect middenin een ruimte geplaatst kunnen worden.

6. Facility management

Framery pakt uit met hun facility software: Framery Connect. Met deze software is het mogelijk om statistieken te evalueren van het gebruik van de pods. Daarnaast kan je ook via dit systeem de pods reserveren.

Elise Harinck Loff maatkantoren

Framery is pionier en wereldleider op het vlak van office pods. De productie van de eerste pod kwam tot stand in 2010 en sindsdien zijn ze uitgegroeid tot fabrikant van de bekendste office pods ter wereld, met de hoogst mogelijke geluidsisolatie en luchtcirculatie. Wil je meer weten over wat de Framery pods voor jouw kantoor kunnen betekenen?

Elise Harinck, Workplace and Acoustic Expert

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.