Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Hoe wordt een traditioneel kantoor de werkplek van de toekomst?

Hybride werken is de norm geworden. De gezelligheid van thuis dringt zich stilaan op in de professionele kantooromgeving. We delen graag enkele aandachtspunten die we daarbij ervaren.

Hybride werken

Wie het thuiswerk aan de keukentafel uitvoerde, zal vandaag een betere ervaring hebben op kantoor. Ook jobs die vooral uit groepswerk en overleg bestaan, vinden meer kwaliteit in de professionele werkplek. Thuis is niet altijd de beste oplossing. Het is belangrijk de context en de kwaliteit van de thuiswerkplek en het soort werk goed voor ogen te houden. Ook de onderlinge relatie tussen de collega’s verdient aandacht.

Optimaal hybride werken vereist een balans tussen deze verschillende factoren waarin leren, verbinden en fun in elkaar kunnen vloeien.

Kantoorgeluk

Technologieën veranderen razendsnel. Door artificiële intelligentie en robotisering zullen een aantal routinetaken wegvallen. Waardevolle taken zullen meer bestaan uit samenwerken, creativiteit, leren, … 

Om het kantoor om te bouwen tot een futureproof werkplek waarmee je als bedrijf aantrekkelijker wordt voor de nieuwe generatie, moet je een aantal dingen in vraag stellen. Studies wijzen uit dat de fysieke en technologische omgeving elk tot 30% uitmaken van het kantoorgeluk. Er is dus een rechtstreeks verband tussen werkgeluk en de kwaliteit van de werkplek.

Een goede leidraad om je eigen kantooromgeving onder de loep te nemen:

1. Som per profiel de activiteiten op en stel in vraag of de werkomgeving hiervoor ideaal is

  • Laat de beschikbare ruimte toe om individueel geconcentreerd werk uit te voeren?

  • Zetten de omstandigheden aan tot samenwerken?

  • Zijn privégesprekken mogelijk?

Stel jezelf die vragen, maar bespreek dit ook met de werknemers, collega’s. Laat iedereen aan het woord. Een vernieuwende werkomgeving die aansluit bij de toekomst van het bedrijf zet je samen met je mensen neer. Hun betrokkenheid in die fase is heel belangrijk. Het doel is immers om een ideale werkplek te creëren waar mensen graag tijd doorbrengen.

kantoorinrichting loff maatkantoren

2. Bepaald de ideale omstandigheden voor een goede vergadering

  • Is het nog nodig om grote ruimtes te voorzien of zijn de meetings vooral in kleine groepjes?

  • Zijn de vergaderingen vooral formeel of gaat het vaak over brainstormsessies die een gemoedelijkere setting vragen?

  • Misschien ben je beter af met een akoestisch afgesloten ruimte in het midden van het landschapskantoor?
Werksfeer-kantoorinrichting-Loff-Waregem
Limited Edition - Referentie akoestische phoneboots Loff maatkantoren
Limited Edition - Referentie akoestische phoneboots Loff maatkantoren

3. Ga na in hoeverre de omgeving beantwoordt aan jouw bedrijfscultuur en visie


De kantooromgeving is een belangrijk element van je bedrijfsuitstraling en merkidentiteit. Een werkomgeving die aansluit bij de waarden die je als bedrijf voorop stelt, voelt gewoon heel juist aan. Niet alleen voor je eigen medewerkers, maar ook voor het aantrekken van nieuw talent. Een beklijvende kantoorruimte zegt soms meer dan je uitgeschreven missie en visie.

Martijn Devos

Met Loff kies je voor een kantoorinrichting waar productiviteit, beleving en welzijn voor de kantoormedewerkers centraal staan. Wil je je kantoor of één bepaalde ruimte (her)inrichten? Wij helpen je graag verder met persoonlijk en professioneel advies.

Martijn Devos, Workplace & Acoustic Expert

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.