Welkom bij Loff maatkantoren. Wij maken je kantoor werkbaar beter. Ook op maandagmorgen 😉

De oplossing om van een open landschapskantoor toch nog een succesverhaal te maken

Open landschapskantoren. “Been there, done that”, zou je zeggen. Enkele jaren terug zijn ze met de beste bedoelingen de wereld ingeroepen. Vooral met het idee dat de kantoormedewerkers beter zouden kunnen samenwerken en dat er meer communicatie zou zijn. De praktijk bewijst helaas het tegendeel.

Uit studies blijkt dat open landschapskantoren voor heel wat frustraties zorgen. Enorme stress, lage productiviteit, slecht gehumeurde medewerkers, concentratiestoornissen, onaangename werksfeer, hinder van luidruchtige collega’s, een gebrek aan privacy, en ga zo maar door.

De telefoongesprekken van je lieftallige collega’s blijken de grootste boosdoener te zijn in het verhaal. Er bestaat zelfs een nieuw woord voor: een demiloog. Je hoort telkens de helft van een gesprek en dus eindigt dit ook telkens met een cliffhanger. Wat gaat er nu gebeuren? Onze aandacht is getrokken van ons denkend brein. En dan is er de stilte na een telefoongesprek. Ook dát trekt onze aandacht. 

Herkenbaar?

demiloog

Wat is een haalbare kaart om het leven op kantoor te verbeteren?

Bij ons op kantoor is de volgende regel van toepassing: Wie lawaai maakt, of wie van plan is lawaai te maken dat hinderlijk is voor de collega’s, moet het landschapskantoor verlaten. Het landschapskantoor is bij ons enkel en alleen nog een stille werkruimte. Telefoontjes, vergaderingen of een kort overleg moeten in een aparte ruimte plaatsvinden.

Om dit praktisch te kunnen verwezenlijken raden wij aan om een akoestische pod te plaatsen in het open landschapskantoor. Deze pods (meetingpods of phonebooths) absorberen, blokkeren én elimineren het geluid. Met andere woorden: het geluid kan noch naar binnen, noch naar buiten.

De perfecte oplossing om van het landschapskantoor toch een succesverhaal te maken, als je het ons vraagt. En wel om deze redenen:

• Je verhoogt de productiviteit en de concentratie van iedere kantoormedewerker
• Je vermindert het stressniveau
• Kantoormedewerkers hebben weinig tot geen afleiding meer van anderen
• Je creëert een vertrouwelijke sfeer voor zowel de medewerker als andere betrokken personen
• Je creëert een aangename werksfeer en gelukkige medewerkers!

Word je zelf ook gek van de talloze afleidingen in het landschapskantoor? Lijkt een akoestische pod een goede oplossing voor jullie probleem? Ik kom met veel plezier langs om alle mogelijkheden te bespreken. Contacteer mij vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.