Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Akoestiek in ontvangstruimte: Optimalisatie bij Curando VZW

Op de site in Waregem werd sinds enkele maanden een lokaal dienstencentrum in gebruik genomen. Echter werd het snel duidelijk dat de akoestiek in de grote zaal niet in orde was. “Vooral tijdens grotere evenementen wordt de akoestiek als problematisch ervaren,” luidde het bij Jadranka Voet.

Uit de verwerking van de akoestische meting bleek dat er heel wat vierkante meter aan absorberend materiaal nodig was om het akoestisch probleem op te vangen. Gezien budget een belangrijk criteria is voor Curando vzw, gingen we samen op zoek naar de meest effectieve en bugdetvriendelijkste oplossing. 

De bestaande betongewelven van het plafond lieten ons toe om te werken met polyesterwol panelen. Ideaal voor deze toepassing én de meest budgetvriendelijke oplossing voor een dergelijk groot oppervlak aan absorptiemateriaal. De panelen werden op maat versneden om tussen de gewelven te passen en daarna verlijmd aan het plafond. Visueel vrij onopvallend, qua nagalm een groot verschil!

“De akoestiek is optimaal nu. We krijgen ook veel positieve commentaren van mensen die weten hoe het ervoor klonk. Zelfs met 100 aanwezigen kunnen we aangename bijeenkomsten organiseren!”

Jadranka Voet, Centrumleider Lokaal Dienstencentrum De Karmel

martijn devos account manager loff

Hebben jullie ook te kampen met een minder goede akoestiek in de ontvangstruimte? Ben je benieuwd naar onze efficiënte en esthetische oplossingen om het akoestisch comfort zo hoog mogelijk te maken? Ik help je graag verder.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.