Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Akoestiek op kantoor: 3 onopvallende akoestische oplossingen bij Vastgoedkantoor Huysewinkel

Akoestiek op kantoor

Het creëren van een goede akoestiek is een heel belangrijk onderdeel van de kantooromgeving. Vaak worden de nadelen van een slechte akoestiek onderschat. Een slechte akoestiek heeft een negatieve invloed op onze concentratie, onze productiviteit, ons welzijn, ons humeur en zelfs op de algemene beleving van het gebouw en de eerste indruk van bezoekers en klanten. Niets zo vervelend als praten – laat staan werken – in een ruimte met veel galm en weinig spraakprivacy.

Een passende oplossing voor iedere vestiging van Vastgoed Huysewinkel

Ieder kantoor is anders, zo ook bij de drie vestigingen Vastgoedkantoor Huysewinkel. Daarom is een specifieke geluidsstudie nodig om te weten hoeveel geluidsabsorberend materiaal er nodig is om het probleem effectief aan te pakken.

In kantoren wordt er ook veel belang gehecht aan esthetiek en design. Je kantooromgeving is dan ook hét visitekaartje van je bedrijf en daarom denken we ook mee over de esthetiek van de akoestische oplossing.

Onze klant Vastgoedkantoor Huysewinkel koos voor 3 efficiënte, onopvallende akoestische oplossingen:

1. Duurzame akoestische plafondpanelen met zwevende ophanging

Zowel voor ons als voor onze klant Vastgoed Huysewinkel is duurzaamheid een belangrijk item. Daarom viel de keuze snel op onze akoestische duurzame PET-panelen, gemaakt uit 100% gerecycleerde PET-flessen en ook op hun beurt volledig recyclebaar.

Deze panelen worden altijd op maat uitgesneden, zodat ze perfect kunnen uitgelijnd worden met het plafond. Door toon op toon te werken (witte panelen op een wit plafond en zwarte panelen op een zwart plafond) en dankzij de zwevende ophanging creëer je een leuk, stijlvol en onopvallend effect.

2. Maatwerk met duurzame akoestische plafondpanelen

Om de grote oppervlakte aan akoestische oplossingen zo onopvallend mogelijk te integreren koos Huysewinkel ook voor een volledige akoestische wandbekleding in de drie kantoren. Ook dit werkten we uit met onze duurzame PET-panelen.

3. Akoestische wandpanelen

Naast de PET-panelen werd er ook gekozen voor akoestische wandpanelen met een aluminium kader. Het ingespannen doek werd in één van onze wittinten gekozen. (Je kan er ook voor kiezen om het doek te bedrukken met een foto, print of quote. Dit doek is ook nadien aanpasbaar.)

Voordelen van een optimale akoestiek op kantoor

Door het aanbrengen van voldoende akoestisch, absorberend materiaal vinken we heel wat voordelen af voor een betere kantooromgeving:

✓ Een betere geluidsbeleving op kantoor

Het geluidsniveau in de drie kantoren werd heel erg verlaagd. Klanten, bezoekers en in de eerste plaats de medewerkers ervaren nu een veel betere geluidskwaliteit.

✓ Betere verstaanbaarheid

Het geluid wordt onmiddellijk geabsorbeerd en wordt niet meer tussen de verschillende harde oppervlakken teruggekaatst. Dit zorgt voor een hogere verstaanbaarheid zowel bij face to face als bij telefoongesprekken.

✓ Betere concentratie, hogere productiviteit en welzijn

Een goede akoestiek op kantoor zorgt voor een betere gemoedstoestand, minder vermoeidheid, minder stress, voorkomt lichamelijke klachten (en dus ook ziekteverzuim). In stille ruimtes kunnen we beter, geconcentreerder en langer werken.

“Visueel valt het nauwelijks op dat er akoestische oplossingen aanwezig zijn in de kantoren. Qua geluid merken we uiteraard een groot verschil. Zeker de eerste werkdag nadat ze geplaatst werden!”

Xavier De Ruysscher, zaakvoerder Huysewinkel Vastgoed & Advies

Elise Harinck

Wil je ook de akoestiek op kantoor verbeteren? Wij bieden tal van oplossingen om het gewenste akoestisch comfort te creëren. Vraag naar een akoestische meting, wij adviseren je graag persoonlijk verder.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.