Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Akoestische optimalisatie met gefineerd lattenwerk, baffles, scheidingswanden en plaatsing van akoestische pods bij Amcor

De terugkeer naar kantoor vroeg om heel wat aanpassingen na het maandenlange thuiswerk. Opnieuw in een groot kantoor vertoeven, vaak gestoord worden door telefoongesprekken en te veel collega’s aan het werk zien was nefast voor de concentratie. De medewerkers werkten bijgevolg liever van thuis uit dan op kantoor. Om ervoor te zorgen dat het kantoor kon concurreren tegen de voordelen van het stille thuiskantoor, koos Amcor voor enkele doeltreffende oplossingen.

Akoestische wanden afgewerkt met gefineerd lattenwerk

De lattenwanden zorgen voor een warm, sfeervol en decoratief element in het kantoor. Ze beschikken bovendien ook over de beste akoestische waarden, nl  tot 1,00 αw.

• Akoestische baffles aan het plafond

De functie van de baffles is tweeledig. Enerzijds zorgen ze voor een visuele afscheiding tussen de bureaus, anderzijds zorgen ze ook voor een beter akoestisch comfort.

• Akoestische scheidingswanden op de bureaus

Naast de akoestische baffles zorgen ook de scheidingswanden op de bureaus voor een cocongevoel. Net als de baffles zorgen deze ook voor een betere geluidsabsorptie waardoor het geluid in het landschapskantoor nog meer gedempt wordt.

• De plaatsing van akoestische pods

In het landschapskantoor op de bovenverdieping plaatsten wij een Framery Q, een akoestisch afgesloten pod geschikt voor 1 tot 4 personen. Deze pod wordt gebruikt als focusruimte en als kleine vergaderruimte, bijvoorbeeld voor een kort 1 op 1 overlegmoment. Adhoc gesprekken hoeven nu niet langer middenin het kantoor te gebeuren en vergaderzalen hoeven niet onnodig gereserveerd te worden voor korte gesprekken. Ook wanneer het toch te onrustig zou zijn in het landschapskantoor, kunnen medewerkers zich even terugtrekken in de pod om geconcentreerd en zonder enige prikkel te werken.

Op de salesafdeling plaatsen wij een Framery One, een werkpod en phonebooth geschikt voor 1 persoon. Confidentiële of langdurige telefoon- en videogesprekken kunnen vanaf nu in volledige privacy doorgaan. 

Het resultaat mag er zijn: kleinere compartimenteringen van het landschapskantoor, de akoestische pods en een goed akoestisch comfort zorgen ervoor dat de medewerkers opnieuw productief en geconcentreerd kunnen werken. 

“Heel tevreden met het eindresultaat! De afwerking en de kleuren zorgen voor een natuurlijk element in het kantoor. De medewerkers geven ook aan dat ze zich beter kunnen concentreren dan vroeger.”

Lynn Vandecasteele

Martijn Devos

Ben je benieuwd hoe jouw kantoorruimte productiever kan ingedeeld worden?
Last van een vervelende nagalm of overtollig lawaai op kantoor? 

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.