Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Een stille werkomgeving bij Orbis Antwerpen: 4 tips voor meer stilte op kantoor

Orbis Risk Partners is een toonaangevende speler op het gebied van maritieme en gespecialiseerde risico- en verzekeringsadviesdiensten. Het hoofdkantoor bevindt zich in hartje Antwerpen, een warme en aangename omgeving waar de medewerkers graag vertoeven. 

Om de kantooromgeving helemaal op punt te zetten werd er extra geïnvesteerd in stilte op kantoor. Esthetiek, duurzaamheid en kwaliteit zijn 3 belangrijke waardes en daarom viel de keuze op onderstaande oplossingen niet toevallig.

1) Akoestische wandpanelen in de vergaderruimtes

In quasi elk kantoor hebben de vergaderruimtes te kampen met nagalm, zo ook bij Orbis, omwille van het gebruik van veel harde materialen zoals glas en beton. Er werd gekozen voor de Scala akoestische wandpanelen van Abstracta. Een mix van een mooi design en een hoge absorptiewaarde.

2) Akoestische bureauschermen in de open kantoorruimtes

Akoestische bureauschermen vervullen meerdere functies, zowel esthetisch als functioneel. In de eerste plaats dempen ze het stemgeluid van de collega’s en zorgen ze voor meer spraakprivacy en minder nagalm in de kantoren. Ze vangen het geluid van twee kanten op en ze absorberen maar liefst 90% van het geluid. Daarnaast zorgen ze ook voor een visuele afscheiding van de werkplekken en dragen ze bij tot het clean desk principe. Orbis koos voor de Softline bureauschermen van Abstracta.

3) Loungezetel met extra hoge rugleuningen

Een absolute eyecatcher in het kantoor is de loungezetel, de Pinch van LaCividina. De extra hoge leuningen fungeren als extra absorberende oppervlakken en creëren een gevoel van privacy.

4) Geluidsdichte focus- en telefoonbox, Framery Q, voor meer stilte op kantoor

De kers op de taart, dé oplossing voor absolute stilte op kantoor: de geluidsdichte focus- en telefoonboxen van Framery. Orbis koos voor de Framery Q, de geluidsdichte pod geschikt voor 1 tot 4 personen. Deze pod leent zich perfect voor het uitvoeren van verschillende taken: van focuswerk tot telefoongesprekken en videocalls, één-op-één vergaderingen of creatieve brainstorms. In de Framery Q voer je alle taken in absolute focus uit, zonder gestoord te worden en zonder zelf anderen te storen. 

“Zeer te spreken over de professionele opvolging en uitvoering van Loff. Hun deskundig advies heeft zich vertaald naar een optimalere akoestiek in de kantoorruimten met aandacht voor het esthetische.”

Julie Bohner, Finance and Account Manager

Elise Harinck Loff maatkantoren

Nagalm, lawaai en storende gesprekken hebben een nefaste invloed op onze productiviteit, onze werktevredenheid en zelfs onze gezondheid. Stilte op kantoor is een noodzaak, zeker voor taken die veel concentratie en focus vragen. Ook nood aan een stiller kantoor? Ik help je graag verder!

Elise Harinck, Workplace & Acoustic Expert

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.