Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Akoestische plafondpanelen

Last van nagalm of andere storende geluiden? Waar plaats je akoestische panelen het best?
Het plafond is hier de ideale oppervlakte voor. Bekijk hieronder de verschillende types plafondpanelen en laat je adviseren door onze experts.

Last van nagalm of andere storende geluiden? Bekijk hieronder onze verschillende types akoestische plafondpanelen en laat je adviseren door onze experts.

Akoestische plafondpanelen LOFF met aluminium frame

Akoestische plafondpanelen

✓ Absorptiegraad 0,9
✓ Dikte 40mm
✓ Egaal kleur of bedrukt met een print naar keuze
✓ Met aluminium of met stof overtrokken frame

Akoestische PET plafondpanelen duurzaam vervaardigd frameloos

Akoestische PET-plafondpanelen

✓ Absorptiegraad 0,85
✓ Dikte 24mm
✓ Uit gerecycleerd PET-materiaal
✓ Frameloos

Akoestische design plafondpanelen LOFF

Akoestische design plafondpanelen

✓ Match tussen akoestiek en esthetiek
✓ Vaste afmetingen en kleuren

Akoestische plafondpanelen LOFF met aluminium frame

Akoestische plafondpanelen

✓ Absorptiegraad 0,9 (90% van het geluid wordt geabsorbeerd)
✓ Dikte 40mm
✓ In een egaal kleur of bedrukt met een print naar keuze
✓ Met aluminium of met stof overtrokken frame

Akoestische PET plafondpanelen duurzaam vervaardigd frameloos

Akoestische plafondpanelen (PET)

✓ Absorptiegraad 0,85 (85% van het geluid wordt geabsorbeerd)
✓ Dikte 24mm
✓ Duurzaam vervaardigd uit gerecycleerd PET-materiaal
✓ Frameloos en verkrijgbaar in 5 standaardkleuren

Akoestische design plafondpanelen LOFF

Akoestische plafondpanelen design

✓ Een match tussen een goede absorptiewaarde en esthetiek ✓ Vaste afmetingen en kleuren

Hoe werken we?

Bezoek ter plaatse
offerte 1
Kantoorinrichting plaatsing

Onze akoestische meting gebeurt altijd bij jou ter plaatse door onze audioloog. Met vakkundige apparatuur en een expert met ruime ervaring in akoestiek, kunnen we exact meten hoeveel akoestisch materiaal er nodig is om het probleem op te vangen.

Binnen de week mag je van ons het resultaat van de meting verwachten met daarin de oplossingen die zowel akoestisch het beste resultaat bieden als esthetisch perfect passen in je ruimte. 

Helemaal overtuigd van ons voorstel? Super! Wij verzorgen ook de levering en de vakkundige plaatsing van jouw akoestische oplossing.

Hoe werken we?

Play Video about Akoestische meting_ Hoe verloopt dit _ 0-0 screenshot
Bezoek ter plaatse
offerte 1
Kantoorinrichting plaatsing

Onze akoestische meting gebeurt altijd bij jou ter plaatse door onze audioloog. Met vakkundige apparatuur en een expert met ruime ervaring in akoestiek, kunnen we exact meten hoeveel akoestisch materiaal er nodig is om het probleem op te vangen.


Binnen de week mag je van ons het 
resultaat van de meting verwachten met daarin de oplossingen die zowel akoestisch het beste resultaat bieden als esthetisch perfect passen in je ruimte. 


Helemaal overtuigd van ons voorstel? Super! Wij verzorgen ook de 
levering en de vakkundige plaatsing van jouw akoestische oplossing.

1. Akoestische meting

Onze akoestische meting gebeurt altijd bij jou ter plaatse door onze audioloog. Met vakkundige apparatuur en een expert met ruime ervaring in akoestiek, kunnen we exact meten hoeveel akoestisch materiaal er nodig is om het probleem op te vangen.

2. Voorstel akoestische oplossing

Binnen de week mag je van ons het resultaat van de meting verwachten met daarin de oplossingen die zowel akoestisch het beste resultaat bieden als esthetisch perfect passen in je ruimte. 

3. Professionele plaatsing

Helemaal overtuigd van ons voorstel? Super! Wij verzorgen ook de levering en de vakkundige plaatsing van jouw akoestische oplossing.

Martijn Devos

Heb je last van een vervelende nagalm? Benieuwd naar onze oplossingen en wat er mogelijk is met akoestische plafondpanelen? Ik kom met veel plezier bij je langs. 

Martijn Devos, Workplace & Acoustic expert

“Een prikkelarme omgeving creëren is één van de belangrijkste factoren voor een productieve kantoorinrichting en een goede akoestiek is hierbij van cruciaal belang.”

Martijn Devos, Workplace & Acoustic expert

Hoe we voor deze klanten een betere akoestiek creëerden

Onze klant accountantskantoor Countable verhuisde onlangs naar een prachtige locatie, een groenoase, in Kalken. Een ruim, smaakvol ingericht kantoor, enkel een goede akoestiek ontbrak nog in het totaalplaatje. Gezien focus en concentratie een must is voor de accountants werd er sterk ingezet op het behalen van een aangenaam akoestisch comfort. En ook duurzaamheid is een heel belangrijk item voor Countable, daarom was de keuze voor onze duurzame akoestische panelen snel gemaakt. Win-win!Bekijk referentie

“Duurzaamheid is heel belangrijk voor ons. Daarom hebben we gekozen voor de PET-panelen, duurzaam – akoestisch én esthetisch!”

Manuella De Mol, zaakvoerder Countable

FAQ over akoestische plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen zijn panelen die gemaakt zijn uit poreuze materialen die ervoor zorgen dat het geluid gedempt en opgevangen wordt. Bij Loff kan je kiezen tussen akoestische plafondpanelen in een aluminium kader (of overspannen), duurzame PET-panelen of je kan gaan voor een design oplossing. Bekijk zeker ook onze referenties voor meer inspiratie.

Het plaatsen van akoestische plafondpanelen is niet alleen de meest populaire maar ook de meest effectieve manier om een beter akoestisch comfort en een kortere nagalmtijd te creëren. Wil je echter een perfecte akoestiek, dan voeg je ook best akoestische wandpanelen en bureauschermen toe.

Bij Loff kan je kiezen tussen 3 types akoestische plafondpanelen:

  • Akoestische plafondpanelen met aluminium kaders (of volledig overspannen met het doek)
    Bij deze akoestische plafondpanelen is er een aluminium kader (in een kleur naar keuze zichtbaar) ofwel kies je ervoor om het frame te overspannen met het doek.

  • Akoestische PET-panelen gemaakt uit 100% gerecycleerde pet-flessen en ook op hun beurt volledig recycleerbaar
    Deze panelen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren: zwart, donkergrijs, middelgrijs, lichtgrijs en wit. De panelen hebben een viltachtige look.

  • Of ontdek ons assortiment aan echte esthetische eyecatchers en neem een kijkje in onze design akoestische plafondpanelen. Onze designpanelen zijn verkrijgbaar in een aantal esthetische vormen zoals golven en 3D hoeken en vormen.
  • Onze standaard akoestische panelen (met aluminium kader) zijn voorzien van polyesterwol, met een dikte van 40 mm.
  • Onze PET-panelen zijn gemaakt uit gerecyleerde PET-flessen en zijn huidvriendelijk, anti-statisch, vrij van chemische bindmiddelen en anti-allergisch.

De akoestische plafondpanelen met aluminium kader worden met schroeven bevestigd. De PET-panelen worden meestal aan de hand van oogvijzen bevestigd, waardoor we een zwevend effect creëren. Afhankelijk van het project kunnen wij ook zorgen voor andere ophangmogelijkheden.

De akoestische nagalmmeting gebeurt door onze experts door middel van professionele apparatuur. De plaatsing van de akoestische panelen gebeurt door een intern of extern montageteam.

De akoestische plafondpanelen worden het best zo dicht mogelijk bij de geluidsbron geplaatst.

Iedere ruimte is anders, zeker op het vlak van akoestiek. Een algemene regel die je hier en daar ziet verschijnen zegt dat je gemiddeld 1/3 van het vloeroppervlak aan geluidsabsorberend materiaal nodig hebt. Dit blijft een schatting, soms heb je te veel, soms heb je te weinig. Bij Loff voeren we altijd een professionele geluidsmeting uit. Op die manier kunnen wij exact berekenen hoeveel akoestisch materiaal er nodig is om de gewenste nagalmtijd te bekomen. Niet te veel, niet te weinig. Kortom: je investeert enkel in wat er echt nodig is.

De akoestische panelen met aluminium kader zijn verkrijgbaar tot een maximum afmeting van 200 x 350 cm. De PET-panelen hebben een maximum afmeting van 200 x 300 cm.

Absoluut! In onze referenties kan je tal van voorbeelden zien waar we maatwerk hebben uitgevoerd. Heb je zelf een idee of wil je al eens polsen wat er mogelijk is? Contacteer ons vrijblijvend voor persoonlijk advies.

Meer weten over akoestiek?

7 tips voor een kostenbesparende en productieve spaceplanning van je kantoor

Open kantoren, hybride werken en videoconferenties zijn essentiële onderdelen geworden van een moderne kantooromgeving. De manier waarop een kantoor wordt ingedeeld is des te belangrijker geworden. Een efficiënte kantoorinrichting zorgt ervoor dat medewerkers productief en tevreden zijn, het verbetert ook hun welzijn, zowel fysiek als mentaal. De beschikbare ruimte moet voldoen aan de huidige markttrends en moet vooral toekomstbestendig zijn. Maar wat maakt een kantoor ‘modern’ en waarop moet je letten bij de spaceplanning?

Lees meer

6 tips voor een zomergevoel op kantoor

Keer je samen met je collega’s stilaan terug uit vakantie?
Opgeladen batterijen, een positieve mindset en een prachtige nazomer in zicht.
De ideale mix voor een nieuwe boost op kantoor!

Lees meer

Kantoormedewerkers verkiezen stilte boven gratis lunch

Wat willen kantoormedewerkers écht? Hoe krijg je ze naar kantoor? Hoe zorg je ervoor dat ze liever op kantoor werken dan thuis? Werken de leuke extraatjes zoals een pingpong – of kickertafel echt?...
Lees meer

Boek een akoestische meting met één van onze experts

Waarom akoestische plafondpanelen plaatsen?

Slechte akoestiek staat met stip bovenaan in de lijst van kantoorpijnen. Het ontbreken van spraakprivacy in het landschapskantoor en storende nagalm in grote open ruimtes zijn de twee grootste knelpunten. 

Glas, beton en andere harde materialen zijn populaire materialen voor de bouw van een kantoor. Niettemin zijn ze door hun hardheid ook vaak de oorzaak van een slechte akoestiek. Gelukkig zijn er zowel voor het verhogen van de spraakprivacy als voor het verlagen van de nagalm efficiënte oplossingen mogelijk.

Akoestische plafondpanelen, wandpanelen en scheidingspanelen zijn geschikte oplossingen om de geluidsabsorptie op kantoor te verbeteren en zo de werkvreugde en het kantoorgeluk te verhogen. 

Bovendien zijn er ook oplossingen die niet alleen de akoestiek verbeteren, maar ook het interieur een meerwaarde zijn. Roomdividers onderbreken de geluidsgolven zn zorgen tegelijkertijd voor een leuke indeling van je open ruimte. Mos brengt een instant groen en goed gevoel op kantoor! Dat een mosmuur ook een akoestische waarde heeft, is heel mooi meegenomen. En dan heb je nog de akoestische pods. Zo stoor je geen collega’s tijdens je telefonisch overleg of kan je gemakkelijk een interne meeting beleggen zonder de andere medewerkers in het landschapskantoor te storen.

Loff biedt 100% effectieve oplossingen met een hoogwaardige afwerking, passend binnen jouw bedrijf. Ervaar je akoestische problemen binnen jouw werkomgeving? Contacteer ons voor een gratis kennismakingsgesprek.

Bestel je gratis Loffbook!

Martijn Devos, Erkend Audioloog

Loffbook
Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.