Wij maken je kantoor werkbaar beter! PS: Ook op maandagmorgen 😉

Akoestische, esthetische en creatieve oplossingen met PET-vilt panelen

In deze blog:

Wat zijn Pet-vilt panelen?

PET-vilt panelen zijn panelen die vervaardigd zijn uit gerecycleerde PET flessen. Ze kenmerken zich door hun zachte structuur en hun hoge akoestische eigenschappen. Daarom worden ze vaak gebruikt als akoestische oplossing om de spraakprivacy in een ruimte te verbeten en galm te minderen. Meer details over akoestische PET-vilt panelen kan je terugvinden op deze pagina.

Wat kan je doen met PET-vilt panelen?

Met PET-vilt panelen kan je heel veel kanten uit. Van volledige wandbekleding, losse cirkels of andere vormen tot esthetische muurpatronen en zelfs je eigen creatief ontwerp. We sommen hieronder enkele mogelijkheden en referenties op:

1. Creatieve ontwerpen met PET-vilt panelen aan de hand van vormen en ophangniveaus

De PET-vilt panelen kunnen in verschillende vormen en afmetingen gesneden worden om unieke wand- en plafonddecoraties te maken. Deze oplossing kan in het verlengde liggen van de stijl van het kantoor, bijvoorbeeld een strak kantoor, ofwel wordt er met een bepaalde creatie gezorgd voor een speelser effect.

PET-vilt panelen creatief ontwerp met vormen en ophangniveaus
PET-vilt panelen creatief ontwerp met vormen en ophangniveaus
PET-vilt panelen creatief ontwerp met vormen en ophangniveaus
Referentie met akoestische PET-vilt panelen, uitgesneden in verschillende afmetingen en opgehangen op verschillende niveaus.
pet vilt panelen cirkels 1
PET-vilt panelen Cirkels
PET-vilt panelen Cirkels
Referentie met akoestische PET-vilt panelen, uitgesneden in cirkels, speels opgehangen.

2. Volledige wandbekleding met PET-vilt panelen

PET-vilt panelen zijn heel geschikt om te gebruiken als volledige wandbekleding. Ook hierin zijn er verschillende mogelijkheden. 

1. Volledige effen wandbekleding

Je kan gaan voor een volledige effen wandbekleding. Houd hierbij rekening dat je altijd de horizontale en verticale naden zal zien tussen de panelen door. Je kan er ook voor kiezen om bvb 5 mm tussen de panelen te laten, zo creëer je een mooi schaduweffect. Indien je ervoor kiest om de panelen volledig tegen elkaar te plaatsen, zal je enkel de naden zien vanop korte kijkafstand. Van ver of op foto zal dit niet meer zichtbaar zijn. Het verschil tussen beide mogelijkheden kan je hieronder op de foto’s zien.

PET-Vilt panelen akoestische wandbekleding
PET-Vilt panelen akoestische wandbekleding
Referentie met akoestische PET panelen als volledige wandbekleding. Hier koos de klant voor een schaduwrand van 5 mm tussen de panelen.
PET-Vilt panelen akoestische wandbekleding
PET-Vilt panelen akoestische wandbekleding
Referentie met akoestische PET panelen als volledige wandbekleding. Hier koos de klant om de pa nelen volledig tegen elkaar te plaatsen.

2. Wandbekleding met patronen en 3D effect

Wens je helemaal geen verticale naden te zien op de plaatsen waar de PET-vilt panelen samenkomen? Dan kan je kiezen voor het nieuwste product van onze fabrikant In-Zee, genaamd Elements. Deze panelen bestaan in 5 verschillende designs, elk een verschillend 3D patroon. Deze stijlvolle PET-panelen geven een extra dimensie aan de wand of het plafond. De panelen worden hard op de wand geschroeft of verlijmd en de losse stroken worden in de achtergrondplaat geklikt, waardoor een snelle – maar vooral blinde – montage mogelijk is. Hieronder enkele foto’s ter verduidelijking:

Akoestische wandbekleding met PET-vilt panelen (1)
Akoestische wandbekleding met Elements
akoestische 3d wandpanelen elements
Akoestische wandbekleding met Elements PET-panelen.

3. Je eigen creatief ontwerp?

Wil je héél creatief aan het werk? Dan kan je er ook voor kiezen om zelf in de tekenpen te kruipen. Ieder ontwerp (in samenspraak met de productie) kan uit de PET panelen gesneden worden. Of wil je iets uniek maar is zelf uittekenen een brug te ver? Dan helpen we jou graag verder met een persoonlijk ontwerp! Hieronder een voorbeeld vanuit onze eigen showroom.

akoestisch pet-velt paneel relief en eigen ontwerp

4. Baffles

PET-panelen zijn ook geschikt om baffles te maken. Dit soort systeem is ideaal wanneer er een groot aantal vierkante meter aan absorberend materiaal nodig is om de galm efficiënt aan te pakken. Een voorbeeld hiervan is onze referentie bij VanMarcke uit Kortrijk.

5. Losse wand – en plafondpanelen voor montage met oogvijzen

Iets minder creatief, maar akoestisch wel heel efficiënt zijn de losse wand- en plafondpanelen die we monteren met oogvijzen. Hiervan kan je op onze referentiepagina meerdere voorbeelden bekijken. Bijvoorbeeld FRWRD uit Zedelgem met zwarte PET-panelen, Countable uit Kalken met witte panelen en een project in Gent met grijze panelen.

Martijn Devos

Je merkt het, er zijn heel wat mogelijkheden met de PET-vilt panelen. Heb je interesse om met dit duurzaam product te werken om een muur of plafond aan te kleden of om de galm in een ruimte te verminderen? Ik help je graag persoonlijk verder!

Martijn Devos, Erkend Audioloog en Account Manager bij Loff

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.

Vraag je gratis Loffbook aan

Het Loffbook bestaat uit een vat vol inspiratie, waardevolle tips en tricks voor het creëren van een gezonde, productieve en gelukkige kantooromgeving.